Tijdens onze vakantie ontdekten we in een wei vlakbij onze kampeerplek een spierwitte (Yin) merrie met haar piepjong zwart (Yang) veulentje met een wit vlekje op zijn voorhoofd. We hadden de geboorte net gemist. Het veulentje stond nog niet echt stevig op zijn poten en het was nog wat nat op zijn lichaam van tijdens de geboorte.

“Oooh zo schattig! En zooo mooi!” bleef ik maar herhalen 🙂 Ik was zo onder de indruk van de schoonheid van dit wonderlucke tafereel. Mama paard stond dichtbij haar veulentje en was zeer zorgzaam en beschermend.

Ergens voelde ze zich ook veilig bij ons en nam het verse malse gras dat we haar aanreikten met alle plezier aan. De merrie stond stevig op haar poten en gaf aan meer gras te willen eten door af en toe met haar poten een op- en neerwaartse beweging te maken.

Ze straalde kracht uit en was vol vertrouwen. Het veulentje was volop op verkenning hoe het hier allemaal aan toe gaat. Rechtstaan, eten, wandelen en slapen! Het lag soms zo schattig te slapen midden in de wei. Ik voelde me gezegend dat ik dit mocht aanschouwen.

“Wat is dat toch een prachtig dier, het paard!” Zo mooi, zo krachtig en zo authentiek. Paarden spiegelen feilloos wat er in ons, mensen, aanwezig is. Ik neem wat deze prachtige witte merrie en haar super schattige pikzwarte veulentje me spiegelde dan ook graag binnen. Ik mag mezelf regelmatig voeden met dit soort positieve taferelen en boodschappen.

Dit gevoel van verwondering en fascinatie voor de schoonheid van het leven valt niet altijd goed in woorden uit te drukken. Het is een zalig en zeer prettig gevoel om te voelen in je lichaam. Paarden helpen ons op een zachte liefdevolle manier weer meer bij ons gevoel te komen.

Dat is ook wat we doen tijdens een coaching met paarden. Met de hulp van de paarden verbinden we weer met ons voellichaam. Dankzij de paarden, die perfect spiegelen wat er in ons speelt, krijgen we ook op een zachte manier meer inzicht in verborgen patronen. Dit is werkeluck een heel mooi proces.

Benieuwd naar het pikzwarte veulentje en zijn spierwitte mama? Klik dan HIER en laat je vertederen.

Voel je dat paardencoaching jou goed zou doen? Klik dan HIER voor meer informatie en het boeken van een sessie.