Wat is Qigong?

Qigong is een oude Chinese wetenschappelijke studie van de macht van Qi in het lichaam en het universum en het gebruik van deze bevoegdheid voor alle aspecten van leven. Qi is een vorm van intelligentie en een vorm van levenskracht. Bijvoorbeeld, Chinezen noemen de energie in iemands lichaam Qi. Gong betekent het werk van of de praktijk van. Qigong is dus de praktijk van energie.

Voor duizenden jaren was de beoefening van Qigong een zorgvuldig bewaarde geheim onthuld alleen voor een paar uitverkorenen. Zelfs vandaag, traditionele qigong technieken kunnen jarenlange veeleisende training vragen, om een gedisciplineerd praktijk te ontwikkelen als vaardigheid. Vele qigong-meesters verklaren ook niet waarom of hoe Qigong werkt.

 Vroeger en nu

Master Chunyi Lin de oprichter van Spring Forest Qigong heeft Qigong en de zeer oude tradities vereenvoudigd zodat het door iedereen beoefend en door iedereen begrepen kan worden.

“Dit boek heeft mijn leven veranderd en blijft me meer en meer veranderen, vooral in de positieve zin van het leven. Bye Bye negatieve patronen. Qigong maakt me vrediger, gelukkiger en gezonder. Wil je graag dit boek kopen? Klik dan op de foto en dan kan je het bestellen bij Bol.com en morgen bij kan je het inspirerende verhaal ook beginnen lezen”. 

Qigong werd aanvankelijk ontwikkeld om te werken voor de levensstijl van mensen in de oudheid. Destijds, was lichamelijk werk en fysieke bewegingen zeer aanwezig in hun leven, daardoor was meditatie een grotere focus in Qigong. 
In moderne tijden is de trend vooral gericht naar minder fysieke bewegingen. Onze meer zittende levensstijl helpt ons niet zo goed om de energiebalans in het lichaam te laten stromen dan de levensstijl in het verleden.
Bijvoorbeeld, je handen boven je hoofd brengen stimuleert de drievoudige verwarmer, een zeer belangrijke energiesysteem dat helpt de energie in het lichaam te transformeren. De drievoudige verwarmer zijn relevant voor wat nu de klier (hormoonhuishouding) en het lymfesysteem (lymfatische) worden genoemd. Beide systemen dragen bij aan de functie van het immuunsysteem. Veel problemen worden veroorzaakt wanneer deze twee systemen niet correct werken: zoals artritis, inwendige orgaan problemen, kanker, mentale
problemen, eetstoornissen, slaapaandoeningen, enz.
De oude vormen van Qigong richtte zich meer op bewegingen onder de borst omdat de mensen toen genoeg fysieke bewegingen met hun handen boven het hoofd hadden.
Overdag werd de drievoudige verwarmer genoeg gestimuleerd in het lichaam.
Tegenwoordig hebben we vaak onze handen onder de borst bij het doen van werk, lezen, met behulp van onze telefoons, enz. Wanneer je niet genoeg bewegingen maakt boven je hoofd en niet genoeg je Qi energie laat stromen om je klier en lymfe systemen te stimuleren.
Het gevolg hiervan is dat er blokkades in deze systemen komen en die leiden tot ziektes. Moderne tijd vereisen moderne Qigong bewegingen.

 

Spring Forest Qigong (SFQ)

Spring Forest Qigong is een eenvoudige en zeer doeltreffende systeem dat is
geoptimaliseerd voor de mens van vandaag en niet voor de mensen die leefde duizenden jaren geleden. Met SFQ, kan je in minder tijd meer bereiken.
SFQ (uitgesproken als “tsjie ghong”) is een simpele, efficiënte en effectieve methode om jou optimale gezondheid, welzijn en geluk te laten ervaren; je te helpen fysieke en emotionele pijn te genezen en het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven en het leven van anderen.

Wat is Spring Forest Qigong ?

  • voor verlichting van pijn, ziekte, aandoeningen of verwonding
  • voor verlichting van stress, angst en depressie
  • voor een gebalanceerd leven
  • voor een overvloed aan energie
  • voor een positiever vooruitzicht
  • een manier om anderen te helpen genezen
  • zorgt voor meer inzicht in je leven

Wetenschap en Qigong

Master Chunyi Lin heeft het menselijk lichaam meer dan 40 jaar bestudeerd. Het combineren van zijn deskundige kennis van biologie, Qigong, filosofie en wetenschap, heeft hij de essentie van Qigong eruit gehaald in enkele belangrijke sleutel bewegingen die bijdragen aan het stimuleren van de energiestroom. Deze bewegingen zijn heel gemakkelijk te leren en gemakkelijk te doen. SFQ is zeer flexibel. je hoeft niet de hele reeks van bewegingen te doen, je kan slechts één beweging doen en je lichaam kan daar enorm van profiteren. Veel SFQ studenten hebben ongelooflijke resultaten gemeld na consistente praktijk van 5-10 minuten per dag.
SFQ kan opgesplitst worden in twee delen: meditatie en bewegingen. Deze zullen je helpen je lichaam sneller in evenwicht te brengen. Meditatie is yin energie; beweging is yang energie. De meeste qigong vormen hebben alleen bewegingen. Doorheen de geschiedenis hebben zijn veel meditaties streng bewaakte geheimen geweest. Internationale Qigong Master Chunyi Lin brak met deze oude tradities en creëerde Spring Forest Qigong omdat hij sterk gelooft dat Qigong is zo’n krachtig hulpmiddel voor genezing, dat de hele wereld erover moet weten en ervan kan profiteren.

Wat maakt Spring Forest Qigong uniek?

SFQ is uniek in vele opzichten. Vele vormen van qigong en vele vormen van energie genezing concentreren op slechts een paar aspecten van genezing. SFQ is een multidimensionale systeem dat door Master Lin voortdurend is verbeterd in de afgelopen drie decennia. Het heeft enorm veel mensen en dieren geholpen om een betere gezondheid en welzijn te hebben.
Visualisatie, ademhaling, beweging en geluid zijn alle basisonderdelen van SFQ. Zelfs een van deze onderdelen kan zeer effectief, maar gecombineerd, brengen ze je veel sneller resultaat in een korte tijd.

SFQ is de eerste vorm van qigong in de geschiedenis dat met succes de vijf elementen geïntegreerd heeft samen met de emoties. Deze integratie brengt je onmiddellijk naar het hoogste niveau van evenwicht in het lichaam, omdat emoties de energiestroom van het lichaam direct stimuleert.
SFQ is ook in staat uit te leggen waarom bepaalde principes werken. Master Lin heeft de de zeven dimensies ontwikkeld © om je te helpen de geavanceerde concepten van Spring Forest Qigong te begrijpen.
Master Lin heeft ook Qi ~ ssage © ontwikkeld, dit is een combinatie van de
therapeutische technieken van massage en met de grondbeginselen van SFQ.
Tot slot omarm en ondersteund SFQ van harte wetenschappelijk onderzoek rond qigong. Er is een lange geschiedenis van de slang olie verkopers en nep meesters in qigong en vele andere terreinen. Of een combinatie van deze teksten mogen gerust aangepast worden.

Begrijpen van deze krachtige genezings techniek

Spring Forest Qigong is gebaseerd op het simpele doch diepgaande begrip dat alles in het universum energie is. Veel mensen denken op een gelimiteerde manier over energie. Ze denken over energie als zijnde elektriciteit of de benzine die ons auto aandrijft. Elektriciteit en benzine zijn inderdaad vormen van energie, maar alles in het universum is ook een vorm van energie
Qigong begon als en blijft een wetenschap – de studie van hoe het universum werkt op het meest fundamentele, energetische niveau. Het begon allemaal meer dan 5.000 jaar geleden toen Chinese geleerden, die de werking van het universum bestudeerden, voor het eerst het Oosterse wetenschappelijke principe dat alles energie is ontdekten en vaststelden.

Wat Albert Einstein gemeen heeft met Qigong…

Vooruitgaande naar een paar millennia later in het begin van de 20ste eeuw, toen een jonge, briljante natuurkundige genaamd Albert Einstein tot dezelfde conclusie kwam. Einstein was de grondlegger van het Westerse wetenschappelijke principe dat alles in het universum gebaseerd is op de dynamische verhoudingen van energie. Opnieuw, alles is energie. Zoals
Einstein ook erkende, energie kan niet gecreëerd worden of vernietigd, maar energie kan wel getransformeerd worden. 

Universele Energie

De eeuwenoude Chinese geleerden noemden deze universele energie qi (uitgesproken als “tsjie”). In China werd de studie en het beoefenen van het transformeren van de energie (qi) voor het leven van een leven in optimale gezondheid, welzijn en geluk qigong genoemd. (Qigong heeft ook nog vele andere facetten, maar het is het zelf genezend aspect waar wij ons op concentreren.)

Traditionele gedisciplineerde beoefening

Gedurende duizenden jaren was de uitoefening van qigong een zwaarbewaakt geheim, alleen onthuld aan de uitverkorenen. Zelfs vandaag de dag kunnen de traditionele qigong technieken zeer moeilijk zijn om te leren, waar jaren van rigide, gedisciplineerde oefening voor nodig is om hier bedreven in te worden. Traditionele qigong masters houden nog
steeds de meest krachtige qigong technieken voor iedereen achter, behalve voor die paar uitverkorene.

Qigong voor de 21ste Eeuw

Na jaren van toegewijde studie met sommige van de beste qigong masters in zijn thuisland China heeft Qigong Master Chunyi Lin de mysterie, rigide discipline en moeilijkheid weggehaald. Met Spring Forest Qigong heeft hij een techniek ontwikkeld die zo simpel is dat iedereen het kan leren, maar het nog steeds enorm krachtig is. Spring Forest Qigong is een revolutionaire benadering van de eeuwenoude Chinese lessen, aangepast en versterkt voor
de 21ste eeuw. Chunyi Lin brak met deze traditie omdat hij er sterk van overtuigd was dat “Qigong zo’n krachtig middel voor genezing is dat de hele wereld hierover hoort te weten en ervan moet profiteren.” Qigong wordt inderdaad de meest krachtige healing techniek genoemd die de wereld ooit gekend heeft.

Een Geboren Healer

Met een mastergraad in holistische genezing, Chunyi Lin is een gecertificeerde Internationale Qigong Master en de oprichter en schepper van Spring Forest Qigong. Hij heeft zijn technieken onderwezen aan meer dan 120.000 mensen door middel van cursussen en thuis-studies. Hij is ook de directeur van het Spring Forest Centrum in Eden Prairie, Minnesota, waar hij jaarlijks hulp biedt aan meer dan 13.000 mensen van over de hele wereld. Hij is een frequent keynote-spreker op medische conferenties en is coauteur van een #1 Amazon.com bestseller, Born A Healer. Chunyi is lid van Jack Canfield’s Transformational Leadership Council. Lees hier meer over op SpringForestQigong.com. Chunyi Lin heeft zijn leven gewijd aan het delen van deze boodschap van hoop, genezing en geluk met de wereld. Hij leeft naar wat hij onderwijst met zijn hart, dat gevuld is met vreugde en onvoorwaardelijke liefde voor een ieder van ons, elke dag opnieuw. Zijn visie is “een healer in elke familie en een wereld zonder pijn en lijden”.

Neem deel aan een introductieles.